Ca o dulceață minunată de psalm,
dragostea lui Dumnezeu ne împresoară.
Ca o cântare îmbalsămată,
de peste tot bucuria vieții ne înfășoară.
Și inimile noastre însetoșate
sorb din adânca înfiorare,
ca peștii în apele afundate,
muzica binecuvântării Sale.
(Ieroschim. Daniil Tudor, 30 mai 1953, Sihăstria Neamț)

Cautati si ...veti afla

duminică, 7 martie 2010

Susțin Radio SIMBOL-o punte între pământ și cer


Cu ceva vreme în urmă a apărut, din inițiativa și dorința unor tineri ortodocși de a promova valorile autentice românești și ortodoxe deopotrivă în special în această țară binecuvântată de Dumnezeu, un Radio Ortodox Online. Poate sună a șablon, poate sună „prăfuit” dar România chiar este binecuvântată prin credința creștină primită chiar de la Sfinții Apostoli(Andrei și Filip), prin bisericile și mănăstirile ridicate ca mărturie a sufletului românesc, prin domnitorii care au sprijinit Ortodoxia nu doar românească ci din întreaga creștinătate prin donațiile către Țara Sfântă, către Sfântul Munte Athos. Domnitorii români, prin tăria credinței ortodoxe adânc înrădăcinată în inimile lor, au oprit năvălirea păgână a turcilor și datorită și acestor domnitori Europa mai este creștină azi. Tocmai de aceea acest Radio a dorit repunerea, atât cât i-a fost cu putință, tânărului român în firea lui. Un tânăr azi nu-și mai poate găsi reperele ființei sale lăuntrice pentru că lumea consumistă și abstractizată de azi și-a pierdut Simbolurile, adică profunzimea existenței. Radio Simbol, prin temele abordate( mă refer la rubrici) - citirea Psaltirii, lecturi din Pateric, Acatiste către Sfinți, Pildele pentru copii,acestea fiind doar începutul, a încercat să regăsească aceste Simboluri.
Aflând, poate neîntâmplător, de existența acestui Radio și având dorința veche de a mă alătura unui Radio ortodox sau presei ortodoxe și aflând și multă deschidere din partea inițiatorilor acestui proiect, am dorit foarte mult să dau o mână de ajutor.Și am fost primită cu multă deschidere, lucru care mi se pare deosebit de important în contextul în care există tendința, la nivel universal, de închidere în autosuficiență.
Din nefericire banul dictează societatea actuală încât nimic nu poate fi făcut fără să te lovești de aspectul finaciar. Radio SIMBOL a trebuit din cauza acestui aspect să-și întrerupă activitatea pe o perioadă nedeterminată.
Tocmai de aceea, având totală încredere în iubirea lui Dumnezeu și în faptul că la vreme potrivită El scoate în cale persoanele potrivite pentru a ne ridica din impas
( și asta o spun dintr-o întâmplare foarte personală, nu ca să-mi etalez credința și pioșenia) propun să susținem acest proiect.
Pentru cei care pot ajuta Radio Simbol să „rămână în existență” nu pentru sine sau pentru cei implicați în proiect, ci pentru cei care au nevoie de un astfel de sprijin sufletesc, am sa las niște date de contact:
radiosimbol@gmail.com
radu_cristina91@yahoo.com
Vă mulțumim tuturor celor care veți citi acest anunț, tuturor celor care puteți ajuta,chiar și cu rugăciunea!
Dumnezeu să răsplătească fiecăruia, chiar și gândul cel bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu